úterý 22. listopadu 2011

#7

Čingischán se příliš neobtěžuje s bržděním, takže na rozkvetlou louku dopadne s razancí, která kolem něj vytvoří na dva yardy hluboký kráter. Naštěstí je to blízko Verdunu, takže tam to během pár desítek let stejně bude vcelku jedno.
"Tak kdepak tě mám, Podivene," zamručí Mongol a rozhlíží se.
Nic. Zdá se, že pokud Podiven na planetě je, a jakože jeho psionická stopa zde končí, pak má nyní signaturu podobnou lidem.
"No, nic," pokrčí rameny a začne v ruce točit šavlí. "Tak tu planetu zničím celou... Sice jsem se na ní narodil a mám na své mládí vcelku pěkné vzpomínky, ale co na tom sejde..."
Vteřinu před objevením černé díry z nebe spadne další bytost a v její záři moc chánovy šavle opět uvadne.
"Co je? Tuhle soustavu nikdo ve správě nemá, můžu si ji zničit!" zvolá vzdorovitě. "Nebo proč pořád tak bráníš toho psa Podivena?"
Bytost zalitá bílou září přistoupí blíž a promluví: "Tuto planetu chrání od roku 1795 pozemského gregoriánského kalendáře císař Josef II."
"Kdože?" zeptá se Čingischán.
"Císař Svaté říše římské," ozve se za jeho zády. "Král český, uherský a chorvatský, arcivévoda rakouský..."
"Jasně, jasně," utne Mongol řeč objevivšího se císaře. "Takže hádám, že to děláš sotva pár krátkolet, když o tobě ještě nevím. Takže mi uhni z cesty, nováčku, nebo tě rozšlápnu."
"Chceš-li si, Čingischáne, nárokovat planetu," pronese zářící postava. "Musíš provést výzvu a musíte o ní bojovat podle pravidel terrestriálního boje o planety ustanoveného na corcarolském sněmu."
"Osvěžíš mi paměť?" rozhodí Čingischán rukama.
"Jistě. Každý z vás smí používat pouze určitý výčet schopností. Mezi ty patří černá i bílá magie maximálně druhé bé kategorie, psionické působení do maxima pěti set jednotek gerholiovy stupnice a vytvoření psionické armády typu kvé. Každý z vás si pak zvolí tři šampióny z řad lidí, kteří dostanou po dobu zápolení odlesk vašich schopností a které smíte postavit do čela vašich armád."
"Dotáhnu si své šampióny..." mávne rukou Čingischán a letmo vzpomene na magmatické gigadraky z planety Ignismortis 5.
"Musejí být z této země," zamítne nápad září zalitá bytost.
"Můžu Podivena?" zeptá se Josef II.
"Ne, ten má stále statut stejný, jako vy dva, není tudíž oficiálně smrtelníkem. Kdyby nabyl svých sil, stal by se třetí stranou konfliktu."
"Znám pár lidí," zamyslí se císař Josef.
"Někoho taky seženu," zavrčí Mongol. "Jen ať už tu arcitrapárnu máme za sebou."
"Podejte si tedy ruce a boj začne."
Sokové si s nechutí podají ruce, pak všechny tři postavy z louky zmizí a je zas krásný den.
Krásným dnům však má být již velmi brzy konec...

Žádné komentáře:

Okomentovat